torsdag 8. mars 2012

Fransk løkdip

Digg dip! Litt mer jobb en den gjennomsnittlige dipen. Men det synes jeg det er verdt.



2 gule hakket løk

rikelig med olivenolje

1/2 kopp majones

1/2 kopp kremost

1/2 kopp rømme

2 ts sitronsaft

2 ts worcestershiresauce

noen dråper tabasco

1/2 ts tagatesse/sukrinmelis

1 vårløk eller gressløk

friske grønnsaker som blomkål, agurk, stangselleri, paprika o.l. til servering
_______________________________________________________________________________

Varm opp olivenolje på middels varme i en panne. Tilsett hakket løk og stek til løken er myk og begynner å få farge - omtrent ti minutter.

Rør sitronsaft, sukrinmelis, salt og pepper. Sett ned varmen og stek videre på svak varme til løken er lett karamellisert, ca. 20 minutter.

Sett løken til side og la den avkjøles.

Visp  sammen majones, rømme og kremost. Denne dip'en er ganske tung. Du kan gjøre den ørlittegrann "lettere" ved å bytte ut majonesen med mer rømme om du ønsker det. Tilsett løken og bland godt. Smak til med worcestershiresauce. Nå kan du velge om du vil ha dipen "chunky", eller om du vil ha den glatt. Vil du ha den glatt kjører du den i blender eller med stavmikser, slik at løken blir most inn i de andre ingrediensene.

La dippen stå og sette seg i kjøleskapet i fire timer eller natten over. Server med finhakket vårløk eller gressløk på toppen.

Her er dip'en servert sammen med ostechips. Den kan også serveres sammen grønnsaker som blomkålbuketter, paprikastaver, stangselleri, agurkstaver, eller med kyllingvinger.

5 kommentarer:

  1. Yummy!!
    Ser nydelig ut Frida :-)

    Tove
    http://sjelemat.blogspot.com/

    SvarSlett
  2. Har tittet litt igjennom bloggen din og du har virkelig mange inspirerende, deilige oppskrifter:)

    Her skal jeg følge med videre;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Madeleine. Alltid stas med nye lesere :)

      Slett
  3. Absolutt verdt den ekstra jobben med å lage dippen. Denne var utrolig god. Lagde også sellerirotrøstien og de smakte fortreffelig sammen :) Takk for oppskriften.
    Mette

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra Mette! Og kjempelurt å kombinere dem med sellerirotrøsti. Kan tenke meg at det er en bra kombo.

      Slett

Related Posts with Thumbnails