fredag 28. oktober 2011

Gorgonzolasaus

Nydelig saus som passer til både svinekjøtt, storfekjøtt, lammekjøtt og kylling. Jeg har tidligere postet denne oppskriften i forbindelse med oppskrifter på lammefilet og til urtefylt svinefilet, men synes den er så god at den fortjener et helt eget innlegg.


2 - 3 dl creme fraîche

100 g gorgonzola

noen dråper hvitvinseddik

litt kalvefond (el. annen type fond)

pepper
_______________________________________________________________________________

Kok opp creme fraîche, litt fond og noen dråper hvitvinseddik. Smelt gorgonzolaen ned i sausen, og la koke i et par minutter. Smak til med pepper og evt. salt.

Synes du sausen er for skarp tilsetter du bare mer creme fraîche.

Illustrasjonsfoto:  dabblelicious / CC: by-nc-nd 2.0


.

5 kommentarer:

  1. Oh yes !! En av mine absolutt favorittsauser!!

    SvarSlett
  2. Hei!
    Ville bare si at du har en fantastisk side som jeg besøker HVER DAG! Takk for at du viser folk at lchf er alt annet enn kjedelig mat!

    mvh Husmoren!

    SvarSlett
  3. @ Makronella: Du och jag!

    @ husmoren: Åh! Tusen tusen takk! Så utrolig stas å høre at du er innom her hver dag! Nei, LCHF er langt fra kjedelig. Haha, hadde ikke orka lavkarbo om det var kjedelig mat, matvrak som jeg er :D

    SvarSlett
  4. Den var dritgod:-) Gadd ikke kjøpe gorgonzola, men hadde en halv Norzola i kjøleskapet, og den ble kjempegod:-) Den blir nok brukt flere ganger:-) Den blir nok bra til vilt også ved å erstatte kalvefonden mot sky fra bruningen og litt rosmarin etc.

    SvarSlett
  5. Så bra at den ble god! Norzola funker nok helt fint ja :) Bra tips på vilt!

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails