tirsdag 16. august 2011

Varm salat med fennikel og salami

En deilig lunsjrett fra kokeboken Friskt & Fristende.



4 porsjoner

350 gram små fennikler

10 kvister timian

4 ss extra virgin olivenolje

salt & pepper

2 ss balsamicoeddik

16 skiver sterkt krydret salami

Et par never ruccola

150 g smuldret feta
________________________________________________________________

Skjær fenniklene på langs i fire eller åtte biter, alt etter som hvor store de er. Legg fenniklene i en ildfast form sammen med timiankvistene. Drypp over olivenoljen, salte og pepre, og bland alt sammen godt. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen på 180 grader i ca. 30-45 minutter.

Drypp fenniklene med balsamico.

Legg salamiskivene på en stekeplate, og sett dem under stekeovnsgrillen i 2-3 minutter, til de begynner å bli sprø.

Fordel ruccolabladene på fire tallerkener, og legg de varme fenniklene, de sprø salamiskivene og litt smuldret fetaost på toppen.



3 kommentarer:

  1. det så virkelig snadder ut! fenikkel er supergodt!

    SvarSlett
  2. hei, frida! for en super blogg du har her :) du er superflink og har masse herlige oppskrifter- for en inspirasjon! Har bare et problem- jeg tåler hverken melk eller egg... kunne du lagt ut noen oppskrifter på snacks uten melk og egg, er vanskelig å finne noe godt å lage seg uten dette! Da hadde du vert en engel! på forhånd- tusen takk! helsing Line:):)

    SvarSlett
  3. Oi, det er en utfordring. Men jeg skal prøve å finne på noe lurt :)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails