mandag 20. desember 2010

Asiatiske medisterboller

Denne oppskriften er hentet fra klikk.no, men jeg ble klar over den gjennom bloggen til Lisbeth - Min Lavkarbomat. Jeg er jo alltid på jakt etter nye oppskrifter med medisterdeig, så da sa det seg nesten selv at jeg måtte lage en variant av denne oppskriften. Det er ikke det at jeg ikke er fryktelig fryktelig glad i medisterkaker. Men medisterdeig er jo en fantastisk ingrediens, så jeg har savnet flere måter å variere den på. Min vri på oppskriften er blant annet at jeg har byttet ut sausen i originaloppskriften med litt østerssaus.




100 g reker uten skall

500 g medisterdeig

4 stk vårløk, finhakkede

1 ss revet ingefær

1 ss soyasaus

1 stk eggehvite

0,5 ts grovhakket pepper

rapsolje til steking

2 fedd hvitløk

1 stk finhakket chili, uten kjerner

2 spisskål (eller en liten hodekål) i strimler

1 dl vann

1 dl østessaus

koriander og lime
_____________________________________________________________________________________

Tørk rekene, hakk dem og bland med medisterdeig, vårløk, ingefær, soyasaus, eggehvite og pepper.

Del og form farsen til ca 20 små boller. Stek dem i en wok i varm olje i ca. 6 minutter, og vend godt på woken underveis. Ta bollene ut.

Stek deretter hvitløk og chili en liten stund, tilsett kål, og stek videre under omrøring til alt blandes sammen. Tilsett vann og la frese på høy varme til kålen er så myk som du vil ha den.

Legg bollene tilbake i woken. Hell over litt østersaus, og la alt frese til alt er ordentlig varmt.

Smak evt. til med mer krydder, og server med koriander og lime.




.

7 kommentarer:

  1. Ser helt fantastisk godt ut!! Helt enig at medisterdeig er fantastisk og kan varieres i det uendelige!! Kanskje dette blir en romjulsrett når man er litt lei av julesmaker :-D

    SvarSlett
  2. Jeg må innrømme at jeg er veldig dårlig på å variere medisterdeig. Men trening gjør mester. Bare synd det er så vanskelig å få tak i medisterdeig resten av året. Men nå har jeg kjøpt et lite lass og lagt i frysern, så da har jeg litt å bryne meg på utover nyåret.

    SvarSlett
  3. Ja det må jeg huske på!! I fjor hadde jeg den kvernejobben da jeg i januar hadde lyst på medisterdeig!! Synd jeg har liten fryser :-(

    SvarSlett
  4. Vi lavkarbere burde egentlig sørge for å etterspørre medisterdeig resten av året. Blir det mange nok som spør, så kanskje det hadde blitt lettere å få tak i? Ellers må det vel være mulig å få tak i hos en slakter? Jeg er sjelden hos noe annet enn halal-slaktere, så der er det dårlig med medisterdeig, men andre slaktere burde vel være i stand til å tilby det meste.

    SvarSlett
  5. Ser som vanlig snadder ut! Hos oss blir det faktisk kjøttkaker i brunsaus i dag, har bare så lyst på det. L:)

    SvarSlett
  6. Åh, kjøttkaker i brunsaus er jo bare noe av det beste som finnes da. Haha, nå fikk jeg også lyst på det.

    SvarSlett
  7. Dette blir det til middag hos oss i dag!
    Andre gang på èn uke, men hvem teller? :)
    Dette er min foreløpig favoritt her inne; blant mange! Helt fantastisk god å ha med dagen etter som lunsj er den og!

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails