fredag 6. august 2010

Laks med aspargessalat, hasselnøtter og sennepsvinaigrette

Inspirasjonen til denne deilige middagen fant jeg her.

2 personer


2 laksefileter på 150 - 175 g uten skinn og bein

et par never grønn salat (f. eks romanosalat, hjertesalat eller fersk spinat)

100 g asparges

3 ss olivenolje

2 ts grov sennep

1 neve ristede hasselnøtter

salt & pepper
_________________________________________________________________________________

Rist hassenøttene i en tørr panne. Hakk dem eventuelt grovt når de har kjølnet litt.

Kok opp vann i en stor kjele. Tilsett salt i vannet. La laksen trekke til den har skiftet farge, og ha deretter oppi aspargesen. La det hele trekke i 5 til 7 minutter, til aspargesen er mør og laksen er såvidt gjennomkokt.

Visp sammen olivenolje, sitronsaft og sennep til en vinaigrette.

Ha salat og ferdigkokt asparges i en bolle, hell over vinaigretten og bland godt.

Fordel blandingen på to tallerkner, plasser en laksefilet på hver, og strø over ristede hasselnøtter. Kvern litt pepper over laksefiletene tilslutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails