onsdag 4. august 2010

Kantarell- og kyllinggryte

Jeg har vært i skogen. Og der fant jeg skogens gull - kantereller! Når jeg først hadde funnet kantareller ville jeg lage noe som hadde nettopp kantareller i sentrum. Denne gryteretten har lite annet krydder, og har derfor masse smak av bare kantareller. Godt! Hvis du absolutt vil ha litt krydder i denne kan jeg tenke meg at det blir godt med ørlittegrann timian.

Til 2 personer


2 kyllingfileter i biter

et stort lass kantareller

smør

1 - 2 vårløk

1 fedd hvitløk

2 dl fløte

salt & pepper
_______________________________________________________________________________

Brun kyllingbitene i smør. De trenger ikke bli gjennomstekte, fordi de skal koke i fløten senere. Legg dem til siden.

Stek kantarellene i rikelig med smør. Tilsett hvitløk og vårløk og stek litt videre.

Tilsett kyllingen og fløte og la alt koke til fløten blir tykk. Smak til med salt og pepper. Selv brukte jeg litt kantarellfond istedenfor salt for å få enda mer kantarellsmak på gryta.

Server med f.eks salat eller kokte grønnsaker.

Her har jeg servert gryta med brekkbønner.


Og bare for å friste... Jeg fant blåbær i skogen også! Så da ble det tyrkisk yoghurt med nyplukkede blåbær til dessert:


2 kommentarer:

  1. Herlig!

    Jeg har vært på bærtur i egen hage i dag, og nå ligger det småbokser med rips, solbær og bringebær i frysen og venter på å bli desserter til høst/vinter:)

    Kantareller er noe av det beste jeg vet! Laget en god stuing på søndag med kantareller,champignoner,løk, timian og rømme...samt prikken over ien..en skvett tørr sherry! Kan anbefales!

    Nannah.

    SvarSlett
  2. Mmmm! Det høres absolutt nydelig ut Nannah. Og litt tørr sherry kan virkelig løfte en rett til nye høyder...

    Høres ut som om det blir mye god dessert på deg i vinter :)

    Klem Frida

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails