søndag 9. mai 2010

Tomat- og Mozzarellasalat (Insalata Caprese)

Hemmeligheten bak det italienske kjøkkenet er gode råvarer og rene smaker satt sammen på en enkel måte. Jeg blir ofte fascinert over det enkle, og at retter med minimalt med ingredienser blir så velsmakende. Denne salaten er et typisk eksempel.

Retten passer fint som et lite måltid i seg selv, som forrett, eller som tilbehør til grillet kjøtt. 

Bruk gode råvarer, gode solmodne tomater, frisk basilikum, ordentlig mozzarella laget på bøffelmelk og en god olivenolje. 

Og når jeg sier god olivenolje mener jeg god olivenolje! Det er verdt å legge litt penger i en skikkelig god olivenolje til de rettene som krever det. Så kan du heller ha en litt billigere variant til retter der olivenoljen ikke har en like sentral plass. Hvis du synes det er vanskelig å finne en god olivenolje, ta turen innom en butikk som har spesialisert seg på olivenoljer og som kan gi deg god service og hjelp. Oliviers & Co er en sånn butikk. Der får du også smake på olivenoljene før du kjøper dem.



Til to porsjoner


2 solmodne tomater

1 stk mozzarellaost av bøffelmelk

1/4 potte frisk basilikum

god olivenolje

god balsamico

nykvernet pepper & havsalt
__________________________________________________________________

Hvis du oppbevarer tomatene i kjøleskapet, ta dem ut noen timer før du skal spise. Retten er best med romtempererte råvarer. 

Skjær tomater og mozzarella i skiver. Legg dem i et taksteinsmønster på tallerknene.

Salte og pepre. Drypp litt olivenolje og balsamico over salaten, og pynt med basilikumblader.


Her er salaten servert sammen med parmesankylling

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails