tirsdag 25. mai 2010

Lammekjøttboller med squash og sopp

Oppskriften har jeg funnet på Annes Mat. Saftige og gode kjøttboller!



2-3 finhakkede champignoner

1/2 finhakket rødløk (eller sjalott)

2 finhakkede hvitløksfedd

1/2 squash i fine terninger

olivenolje

500 g lammekjøttdeig

revet skall av en sitron (bare det ytterste gule)

salt

pepper

1 eggegule
__________________________________________________________________

Stek champignoner, løk, hvitløk og squash i litt olivenolje til alt er helt mykt. La de stekte grønnsakene bli helt kalde.

Bland de kalde grønnsakene med lammekjøttdeigen, sitronskall og eggegule, og form kjøttboller.

Legg kjøttbollene på en smurt bakeplate og stek dem i ovnen på 200 grader i 15-18 minutter. Sjekk at de er blitt helt gjennomstekte.

Server dem som de er eller i en tomatsaus. Du finner en oppskrift på tomatsaus nederst i denne oppskriften. 




4 kommentarer:

  1. OJ! Takk for kjempefin oppskrift! Jeg har faktisk lett etter en skikkelig oppskrift på lammekjøttboller i flere uker nå. :) Nå ble jeg glad!

    SvarSlett
  2. Så flaks da! Men det finnes jo sikkert tusen gode lammekjøttbolleoppskrifter. Jeg sliter med å velge hver gang. Akkurat disse blir veldig saftige. Antageligvis på grunn av squashen. Kan også anbefale den andre oppskriften jeg har lagt ut her med oliven og feta hvis du liker det :)

    Og jeg blir glad for at du blir glad :D

    SvarSlett
  3. Din fine blogg er herved lagt til som bokmerke på mine favoritter :) endelig lavkarbo mat som smaker godt og ser godt ut :) har vært litt desperat etter å finne gode erstatninger, for jeg er kjempe-norsk mtp brød brød brøøøød...

    keep up the good workin' name-sister ;)

    SvarSlett
  4. Tusen hjertelig takk for hyggelig tilbakemelding Frida O. Glad for å høre at du liker både smak og utseende på maten her. Også håper jeg du finner brød som faller i smak. Ulike variasjoner på solsikkebrødet er min favoritt.

    Klem fra Frida F. :)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails