mandag 1. mars 2010

Benløse fugler

Jeg hadde helt glemt at disse eksisterte. Helt til jeg snublet over denne oppskriftenmatprat.no. At det går an å glemme noe som er så godt? Har som vanlig gjort et par ørsmå justeringer på originaloppskriften for å få dem akkurat som jeg vil ha dem. Jeg får 6-8 kaker ut av denne oppskriften.

 

400 g kjøttdeig

100 g spekk eller bacon
 

¼ - ½ stk løk eller 1 stor sjalottløk
 

½ ts salt
 

¼ ts pepper
 

¼ ts malt nellik
 

¼ ts malt ingefær
 

¼ ts malt allehånde
 

3 ss smør
 

6 dl vann
 

1 stk kjøttbuljongterning
___________________________________________________________________

Form flate porsjonskaker av kjøttdeigen. Skrell og finhakk løken. Finhakk spekk/bacon.
 

Bland sammen krydder og strø det på porsjonskakene. Legg på en blanding av løk og spekk/ bacon på midten av kakene og lukk dem igjen. Form dem som avlange boller. Klem dem godt sammen, sånn at skjøten ikke går opp under stekingen.
 

Stek bollene i smøret på middels varme til de har fått en fin brun farge. Legg dem over i en gryte med vann og buljongterning og la det småkoke på lav varme til de er gjennomkokt, ca. 15-20 minutter.

Bruk gjerne litt av kraften som basis i en fløtesaus. 

 
 

En liten digresjon bare. Jeg oppdaget akkurat at lchf-bloggen lå på 2. plass på bloggurat i kategorien "vegetar". Er ikke det litt ironisk? Jeg er og blir en kjøtteter, og denne siden må da tidvis være en vegetarianers verste mareritt...?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails